Curriculum Vitae

Willem De Bock

 

  Contact

Adres
Grootveldstraat 28, B-1910 Kampenhout
Telefoon
+32 16 65 03 03
Mobiel
+32 477 28 35 03
E-mail
willem.de.bock@skynet.be
Social
LinkedIn Willem De Bock
Twitter.com/willemdebock1

Willem De Bock & de Jambers-vragen

Wie is hij? 

Al lang beslagen op het ijs

Hij heeft in 25 jaar als freelancer faam opgebouwd, vooral als zakenjournalist, waarvan onder meer 20 jaar voor de financieel-economische krant De Tijd. Daarnaast werkt en werkte hij al voor tal van tijdschriften en e-zines, zoals Trends, EOS Magazine, Ondernemen en FDMagazine, of nog hr-edities en milieuzorgbladen. Hij voerde audiovisuele opdrachten uit voor TV Brussel, de VRT en openbare instellingen. Verder verricht hij redactie-, research- en communicatiewerk voor instellingen en bedrijven. Voor hen modereert hij ook debatten en maakt verslagen van events.

* Een kwart eeuw als freelancer, dat verdien je zeker?

Wat is zijn achtergrond?

Geschoold en ervaren in het communicatievak

Wat weinigen over zijn achtergrond weten, is dat hij afgestudeerd is als master vertaler en negen jaar in vast dienstverband werkte, als lesgever, copywriter, persattaché en communicatiemanager. Hij tekende verantwoordelijk voor reclame, pr én interne communicatie op een paar hoofdkwartieren van kmo-multinationals. Hij kreeg daarbij met de meest diverse media, onderwerpen en projecten te maken.

* WDB levert niet alleen bruikbare teksten, maar denkt ook gemakkelijk mee om een communicatievraagstuk op te lossen.

Wat drijft hem?

Graag een flinke uitdaging

Zowel in de journalistiek als in het andere communicatiewerk vertoont Willem De Bock een sterke voorliefde om vrij complexe en genuanceerde materies in tekstvorm de juiste inhoud, toon en toets te geven. Bevattelijk en leuk leesbaar.

* Juist en genuanceerd schrijven gaat echt niet ten koste van de duidelijkheid en de ‘appeal’ van een tekst.