Ghostwriter & auteur

Geef de auteur structuur en de lezer leuke lectuur

Willem De Bock zet graag de tanden in een stevige kluif. Hij gaat dan kwispelen. De auteur moet alle nuances in de teksten terugvinden, maar het moet wel communiceren met de lezer.

Auteur, co-auteur, redactiecoördinator, eindredacteur en ghostwriter van meerdere boeken over diverse thema’s, vooral managementthema’s, maar ook een bevlogen visie op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld. Al deze zaken heeft Willem De Bock op zijn kerfstok.

En hij heeft de smaak te pakken om dit nog meer en vooral nog beter te doen. Al kent zowat de helft van zijn ‘werken’ van dit type nu al een herdruk, melden de gelukkige uitgever en zijn auteurs. WDB heeft ‘slechts’ als ghostwriter een zestal boeken op zijn actief. Maar dat is pas een begin.

Auteurs helpen om hun verhaal in een boek of rapport sterker te brengen, is van het boeiendste werk, voor deze ‘spookauteur’. Auteurs ervaren dat enthousiasme ook.

Voorbeeldje. Toen VDAB-baas Fons Leroy zijn boek ‘Werk aan Werk’ lanceerde, schreef hij in het exemplaar dat hij aan WDB gaf letterlijk: “Dit is even goed jouw boek, Willem … niet alleen voor jouw redactionele pen en steun, of de alles openende interviewformule, maar ook omwille van de gemeenschappelijke ‘ziel’, de challenge om verder te denken en verbanden te leggen.

Ik vond het ontzettend fijn dat ik mezelf kon zijn en gul van jouw talent mocht gebruik maken. Dank voor de open samenwerking. Als immer. Fons. 15 mei 2014.”